Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво не харесвам в алфа 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от RoMeO_156_GTA Покажи съобщение
    Подкрепям колеги писали по-горе , особено за гърнето . Как можаха да го измислят да се вижда толкова много този леген . А за течността на чистачките значи не съм си въобразявал
    Иначе повечето девойки се чудят що за марка и модел е това и как така имала задни врати

ми като качваш само пайнерки...нормално да се чудат

Comment

малкото конски сили
      но купето е страхотно
      и всичко останало в нея

Comment

*+1 за скърцането на предницата при ниски температури, но само при плавни (улегнали) неравности
        *вярно е че при смяна на задни амортисьори сякаш всичко вече не е същото и на моменти (зимата) има леки паразитни шумове от към багажника
        *бавното сгряване на салона зимата се решава със смяна на термостат (аз лично тази зима не го сторих), но мой комшия със 156-ца 1,6ТС си е решил проблема, като в тръбата непосредствено пред оригиналния термостат сложил втори от модел Рено от '80-те, който струва 15 лв и така си е решил проблема. Мисля тази есен да го пробвам този номер.
        *някой беше споменал за бързото "източване" на казанчето за чистачките ... имам го същия проблем и го установих по локвата и натрапчивата миризма на концетрата изтекъл до предна дясна гума проблема може би е в маркучето до машинката
        *моята е с кожен салон и понякога много скърца някъде около патроните на коланите, а и самите предни седалки обичат да си прискърцват ...
        *маневреността при обратен я конпенсирам с по-рязкото подаване на газ (от място) и така се свивам понякога
        * до колежката Silvia_SL, аз също обичам да си набримчвам Bose-то, но един съвет - понякога карай на тиха музика за да си я проверяваш минах доста километри на силна музика до като разбера, че ми вие един лагер отзад

Като цяло съм пристрастен към модела 147 с три врати (първата фаза преди фейслифта) и не мога да кажа нищо лошо за колата. Префектен екстериор, перфектен интериор, широка е и дори за задно седящите е супер комфортна. Нивото на оборудване, директното управление и останалите екстри няма какво да ги коментираме, както и удобната и стабилна поставка за чаша в таблото, която при всички останали модели без GT липсва. Гледам коментари за слаба видимост през задното стъкло ... е, аз нямам такива проблеми предвид факта, че години наред съм карал товарно Берлинго със затъмени задни стъкла до видимост нула
        Last edited by dan4oteto; d.m.y г., 17:26.

Comment

Не ми харесва малкия заден джам, като карам назаден. Като гледам назад при паркиране ми е много странно, в сравнение с пунтото.

Comment

малкото видимост в огледалата -2/3 от купето и 1/3 от пътя отзад! проскърцването на окачването! но повече няма какво да искам от моята 147!
            sigpic АР 147 1.9 JTD

Comment

Индикацията за включени дълги светлини е толкова ярка, че направо дразни и подухването от копчета за ел.стъклата.
              Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
              ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
              ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Първоначално публикувано от Gogata Покажи съобщение
                Индикацията за включени дълги светлини е толкова ярка, че направо дразни и подухването от копчета за ел.стъклата.

Това с индикацията и на мен ми прави впечатление, но вероятно целенасочено е направено така.
                AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                sigpic

Comment

За мен лично ярката индикация за дългите не е проблем. Тъкмо я виждам по-добре и не я забравям.
                  Какво имаш предвид с подухване от копчетата? Лоша изолация на вратата? Такова нещо не съм усетил при мен.
                  Alfa 147 1.9 JTD 8V 115 hp

Comment

Първоначално публикувано от chandler Покажи съобщение
                    Какво имаш предвид с подухване от копчетата? Лоша изолация на вратата? Такова нещо не съм усетил при мен.
                    Няма такова кино,въобще не духа оттам.
                    Алфа ромео 159 jtdm 2.4/16v AT
                    Алфа ромео 159 jtdm 1.9/ 8v
                    Ford Mondeo 2.0/16v Ex.

Comment

дразни ме,че нафтата не е 1,50 да и права по 50к на година

Comment

Първоначално публикувано от anti10 Покажи съобщение
                        - на дълго през зимата трудно ми става топло в кабината, при скорост 90. Уж имам климатроник ли.. климатик ли... без индикатор на таблото за желани градуси в кабината или от сорта.

- Нямам компютър следящ разхода на гориво.

- Скъпите ремонти, за кола от 2002.... 460 лева ангренажен ремък, филтри и масло... 160 лева 4 бр горни носачи и труд. За 2 - рото не съм сигурен.

- Събира не повече от 2-3 гаджета

Има и още 2-3 неща.
                        Ima6 sledene na gorivoto .

---------- Post added at 06:45 ---------- Previous post was at 06:42 ----------

Първоначално публикувано от anti10 Покажи съобщение
                        - на дълго през зимата трудно ми става топло в кабината, при скорост 90. Уж имам климатроник ли.. климатик ли... без индикатор на таблото за желани градуси в кабината или от сорта.

- Нямам компютър следящ разхода на гориво.

- Скъпите ремонти, за кола от 2002.... 460 лева ангренажен ремък, филтри и масло... 160 лева 4 бр горни носачи и труд. За 2 - рото не съм сигурен.

- Събира не повече от 2-3 гаджета

Има и още 2-3 неща.
                        Първоначално публикувано от infineon Покажи съобщение
                        Не ми харесва малкия заден джам, като карам назаден. Като гледам назад при паркиране ми е много странно, в сравнение с пунтото.
                        Mi ima6 i strani4ni ogledala !

Колега, моля пиши на КИРИЛИЦА!
                        Last edited by tonov; d.m.y г., 10:43.

Comment

Kашкаваленото окачване.
                          ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
                            Kашкаваленото окачване.
                            Toзи проблем е и при другите модели с тази платформа.
                            Към списъка бих добавил и високата шофъорска позиция(като на повечето италианки). Толкова ли са дребни 'талианците, че ги правят така
                            Нещо, което ми хареса( не видях такава тема) в движение бутона за отваряна на багажника не реагира. Едно умно решение, което при 145 не е така.
                            Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                            ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                            ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Toзи проблем е и при другите модели с тази платформа.
                              Към списъка бих добавил и високата шофъорска позиция(като на повечето италианки). Толкова ли са дребни 'талианците, че ги правят така
                              Нещо, което ми хареса( не видях такава тема) в движение бутона за отваряна на багажника не реагира. Едно умно решение, което при 145 не е така.
                              При мен си работеше тази опция в 145, на запален двигател не се отваряше капака.
                              AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                              Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                                При мен си работеше тази опция в 145, на запален двигател не се отваряше капака.
                                И при моето КуВе работеше тази опция,изобщо като беше на контакт бутона за багажника не реагираше.
                                Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
                                Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
                                Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
                                Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

Working...
                                X